În noiembrie 2011, reședința din Gornești a conților Teleki și-a deschis porțile publicului larg, după mai bine de jumătate de secol. Evenimentul a reușit să atragă peste 500 de vizitatori, printre care ne-am bucurat să ne numărăm și noi. La întoarcere, după ce am publicat fotografiile și o scurtă „recenzie subiectivă” a evenimentului, am început să primim mesaje de la oameni dornici să viziteze monumentul, întrebându-ne când vor putea avea iar ocazia.

Ei bine, ne bucurăm să anunțăm ca acea zi a venit, în sfârșit. Mâine, 21 iulie 2012, castelul Teleki își deschide iar porțile. De data aceasta, vizitatorii vor putea vedea, alături de expozițiile foto și media, piese originale de mobilier și candelabrele din sticlă de Murano, ce au fost remontate în salonul de bal. 

Echipa Monumente Uitate va expune o serie de 11 planșe reprezentând planuri, schițe și detalii arhitecturale ale monumentului, realizate în anul 1953 de șase studenți-arhitecți ai Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”, în timpul practicii de vară de la sfârșitul anului V de studiu. Planșele originale se găsesc în arhiva Departamentului de Istoria și Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului „Sanda Voiculescu” din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. 

Later edit: Imagini de la eveniment găsiți pe pagina de facebook Monumente Uitate.

0 Comentarii