Şi iată că a venit, în sfârşit, momentul să deschidem înscrierile pentru primul Castle Break de anul acesta! Pe 19 şi 20 iulie călătorim iar la castelele din Gorneşti şi Criş, facem un popas prin pitorescul Reghin şi redescoperim o parte din istoria Transilvaniei.


Mai bine spus, reluăm circuitul care s-a bucurat de atât de multe aprecieri anul trecut, profitând iar de Ziua Castelui Teleki din Gorneşti, ajunsă anul acesta la cea de-a patra ediţie. Programul:

Sâmbătă,19 iulie 2014
07:00 Plecare din Bucureşti
12:30 Sosire la Sighişoara – program liber (sugestii: vizitarea oraşului medieval + prânz)
15:00 Plecare spre Târgu Mureş
16:00 Sosire Târgu Mureş – program liber (sugestii: vizitarea centrului)
17:00 Plecare spre Gorneşti
17:30 Sosire Gorneşti – tur ghidat al castelului Teleki, program liber
19:00 Plecare spre Reghin
19:30 Sosire Reghin - cazare la Hotel Marion***
20:00 Program liber (sugestii: cina, relaxare pe terasa hotelului, plimbare de seară prin Reghin)

Duminică, 20 iulie 2014
8:00 Mic dejun
9:00 Tur de oraş prin Reghin + o surpriză pe care o vom anunţa curând
12:00 Plecare spre Criş
13:30 Oprire pentru masa de prânz la Dumbrăveni şi vizitarea Castelului Apafi şi Catedralei Armene
15:00 Sosire Criş - vizitarea castelului Bethlen
16:30 Plecare spre Bucureşti
21:30 Sosire estimată în Bucureşti




Vom pleca din București, cu posibilitate de preluare din orașele de pe ruta București - Târgu Mureș. Numărul de locuri este limitat. În funcţie de dimensiunea grupului, preţul excursiei variază, fiind estimat la 350 de lei, şi urmează a fi stabilit după încheierea înscrierilor. Acesta include: transport, cazare, mic dejun (20 iulie), tur ghidat al Castelului Teleki din Gorneşti, tur ghidat în Reghin, taxa de acces şi ghid la castelul Bethlen din Criş

Pentru a vă înscrie, trebuie să completaţi următorul formular (până vineri, 11 iulie) şi să achitaţi un avans de 100 lei. După completarea formularului, veţi primi pe email informaţiile necesare pentru plata avansului. 

Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Carmen Vasile, la adresa carmen.vasile@arche.ro sau ne puteţi da un mesaj privat pe pagina facebook Monumente Uitate.

***
Următoarele Castle Break-uri:

Castle Break #4: 02-03 august - Oltenia: Conacul Bălceştilor, Culele din Măldărăşti - înscrieri: 14-25.07

Castle Break #5:  30-31 august - Transilvania II: Castelul Banffy din Bonţida, Palatul Brukenthal din Avrig - înscrieri: 11-22.08

Castle Break #6: 27-28 septembrie - Moldova: Castelul Sturdza din Miclăuşeni, Palatul Cuza din Ruginoasa - înscrieri: 8-19.09

Mai multe detalii, curând.

***
Castle Break este o iniţiativă de redescoperire a reşedinţelor nobiliare din România prin turism cultural, iniţiată de Asociaţia ARCHÉ alături de ViajoaHai la BordHoinari Români şi archiTravel.



2 Comentarii

Unknown a spus…
Am vizitat în primăvară Castelul din Criș, așa că abia aștept să mă înscriu la Castel Break-ul din Oltenia! Foarte frumoasă inițiativa voastră!
luminescence a spus…
Buna idee acest program city break, sa ne cunoastem trecutul, patrimoniul bogat, monumentele autohtone, sa le punem in valoare,cu nimic mai prejos decat ale altor tari . Mie mi se pare ca castelele din spatiul românesc sunt mult mai originale decat cele din Europa Occidentala ...