Electric Castle este cel mai mare festival din România şi este primul festival care a mutat muzica electronica şi sunetele live ale unui concert pe scenele unui castel. Dupa doua ediţii legendare, anul acesta, Electric Castle va avea 6 scene şi peste 150 de artişti. Aşadar, a venit vremea să aflăm de la echipa Boiler Events mai multe despre Electric Castle #3.



Ce ne pregăteşte Electric Castle 2015? Ce va fi diferit faţă de anii trecuţi?

Electric Castle 2015 va fi mai mare, în primul rând că suprafaţă. Am regândit puțin poziționarea scenelor, pentru a fluidiza mai mult traficul de oameni. Scena mare rămâne unde a fost și anul trecut, deoarece nu vrem să pierdem energia care se construiește acolo. Scena de tech-house va fi mutată în zonă în care era campingul anul trecut. Vom avea în total 6 scene și alte 2 zone muzicale, fiecare cu specificul ei. În zona de activități non-muzicale, vom avea ca și anul trecut o zonă impresionantă de sporturi extreme. Mai apar și câteva zone noi, tocmai pentru a diversifica și mai mult ceea ce poți face în timpul zilei. Fie că este vorba de Fashion Corner, Gaming Zone, Hideout, terasele de pe marginea lacului sau Showcase-ul de vinyluri, oamenii vor putea face o mulțime de lucruri în timpul zilei.


Este un festival o metodă alternativă de promovare a patrimoniului? Ce ați schimbat la felul în care e pus în valoare castelul? Din acest punct de vedere, care a fost cea mai mare provocare de anul acesta? 

Noi credem că da. Un festival sau un eveniment este o metodă foarte bună de promovare a patrimoniului. Prin Electric Castle zeci de mii de oameni (din România sau străinătate), au reușit să afle mai multe despre Castelul Bánffy și să-i cunoască povestea. Practic, prin Electric Castle, castelul a fost repus pe harta monumentelor turistice din România. Anul acesta, castelul este în continuare punctul central al poveștii noastre, totul fiind construit în jurul său. Încercam să exploatăm cât mai bine, fără a fi însă invazivi, valoarea și istoricul castelului. Scenele vor fi construite jurul castelului sau în clădirile anexe, vom avea zone de activități în jurul castelui și așa mai departe.


Cum a contribuit festivalul la dezvoltarea comunității locale? Ce feedback ați primit din partea lor?

Comunitatea se dezvoltă deodată cu festivalul. În primul an, oamenii au fost puțin luați prin surprindere de mărimea evenimentului, însă anul trecut au fost mult mai pregătiți. Anul acesta deja sunt mult mai multe locuri de cazare, în Bontida, iar oamenii înțeleg mult mai bine ceea ce se întâmplă la Electric Castle. Anul ne-am dorit că și autoritățile să înțeleagă că avem nevoie de unele îmbunătățiri pentru partea de infrastructura și se pare că vor fi receptivi.


Care este reacția artiștilor și a publicului străin când văd pentru prima oară castelul? 

Feedback-ul general este extraordinar! Sunt puține festivaluri în Europa cu o identitate atât de bine definită, Castelul Bánffy oferindu-i EC-ul o doză foarte mare de unicitate. Artiștii și vizitatori străini rămân, evident impresionați de ceea ce găsesc la Bontida. Pe lângă locul de desfășurare al evenimentului, primim un feedback foarte bun și legat de organizarea și atmosferă de la castel.


Acestea fiind spuse, încheiem cu after movie-ul de anul trecut, numai bun să vă trezească cheful de distracţie. Ne vedem la Electric Castle!




0 Comentarii