10 zile | un castel | workshopuri interdisciplinare | idei creative | o experiență de neuitat

Asociaţia ARCHÉ te invită să contribui și tu la restaurarea domeniului Teleki din Gornești! În perioada 20-29 iulie 2017, organizămȘcoala de Vară la Castel, la Gornești, județul Mureș, împreună cu Asociația Castel Teleki.


DACĂ
● eşti pasionat de clădiri și situri istorice
● îţi doreşti să ajuţi la salvarea patrimoniului cultural din România
● crezi că lucrurile se schimbă în bine odată cu implicarea fiecăruia dintre noi
● vrei să îţi petreci vara asta 10 zile la un castel din Transilvania

... atunci vino și tu la „Şcoala de Vară la Castel”
alături de Asociația ARCHÉ!

... Când?
20-29 iulie 2017

... Unde?
Castelul Teleki din Gorneşti, judeţul Mureş

... Ce este „Școala de Vară la Castel” 2017?
Este un workshop interdisciplinar, ce are ca scop crearea unei documentații solide, care să stea la baza unui proiect de restaurare și a unui plan integrat de management al Castelului Teleki. Alături de tine, ne propunem să finalizăm releveul, să analizăm semnificația culturală și situația de conservare a domeniului și să demarăm studiul sitului arheologic.

... Ce vei învăţa?
Procesul complex și multidisciplinar al reabilitării clădirilor monument istoric, sub îndrumarea unor experţi din fiecare domeniu de interes. Vă propunem un exercițiu realist, ancorat în contextual naţional și internaţional al protejării, conservării și reabilitării patrimoniului cultural construit.

... Pe cine căutăm?
1. Pentru realizarea materialului documentar referitor atât la clădirea castelului, cât și la parcul dendrologic:
● studenți în ani terminali ● masteranzi și doctoranzi ● tineri specialiști

cu pregătire în
● arhitectură și peisaj
● inginerie structurală
● arheologie și istoria artei

2. Pentru documentarea workshop-ului:
● o persoană pasionată de film și fotografie, care să realizare un scurt film de prezentare.

IMPORTANT: Fără taxă de participare!

Îţi asigurăm cheltuielile de cazare şi masă pentru toate cele 10 zile de workshop. Tu trebuie doar să-ţi acoperi cheltuielile de transport până la Gornești.

... Cum?
Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul ACESTA,
până la data de 14 iulie 2017, iar până pe 17 iulie vom reveni cu un răspuns.

La final, vom oferi diplomă de participare, adeverință de voluntariat (sau de practică, după caz) și o scrisoare de recomandare.

Dacă iubești patrimoniul cultural și vrei, în mijloc de vară, să te distrezi, să înveţi multe lucruri despre patrimoniul construit şi să contribui la protejarea și punerea în valoare a Castelului Teleki din Gornești, te așteptăm la „Şcoala de Vară la Castel”.
Urmărește pas cu pas desfășurarea proiectului direct prin evenimentul de pe pagina noastră de Facebook: 'Școala de Vară la Castel 2017'

***
Școala de Vară” de la Gornești este un proiect derulat de Asociaţia ARCHÉ și Asociația Castel Teleki, în parteneriat cu: Muzeul Județean Mureș; Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții; Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania; Asociația Peisagiștilor din România, Filiala București; Asociația Kelemen Lajos pentru Ocrotirea Monumentelor; Grupul PONT; S.C. IROD-M Srl.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

0 Comentarii