Profităm de ultimele zile de vară pentru care vă propunem o nouă călătorie pe meleaguri transilvane, de această dată în zona Clujului. Vizităm castelul Bánffy din Bonţida şi luăm parte la festivităţile ocazionate de ziua castelului, facem un tur de oraş prin Cluj-Napoca, vizităm castelul Bánffy din Răscruci, palatul Brukenthal din Avrig, precum şi cetatea Alba-Iuliei. 

Lansăm, aşadar, începând de astăzi, înscrierile pentru al doilea Castle Break din Transilvania ce va avea loc pe 30 – 31 august 2014. 

Programul:

Sâmbătă, 30 august 2014
05.30 Plecare din Bucureşti
11.30 Sosire la Alba-Iulia - program liber (sugestii: vizitare Cetatea Apulum +prânz)
13.00 Plecare spre Bontida
15.30 Sosire la Bontida – Vizitarea Castelului Bánffy, program liber, participare la festivităţile organizate cu ocazia zilelor castelului
20.00 Plecare spre cazare

Duminică, 31 august 2014
7:00 Mic dejun
8.00 Tur de oraş prin Cluj-Napoca
10.00 Plecare spre Răscruci
11.00 Sosire la Răscruci – Vizitarea Castelului Bánffy
12.00 Plecare spre Avrig
15.30 Sosire la Avrig – Vizitarea Palatului Brukenthal + servirea mesei de prânz
17.30 Plecare spre Bucureşti
22.00 Sosire estimată în Bucureşti

Vom pleca din București, cu posibilitate de preluare din orașele de pe ruta București – Cluj (via Piteşti – Sibiu – Sebeş). Numărul de locuri este limitat. În funcţie de dimensiunea grupului, preţul excursiei variază, fiind estimat la 350 de lei, şi urmează a fi stabilit după încheierea înscrierilor. Acesta include transport, cazare, mic dejun (31 august), taxe de vizitare şi tururi ghidate la obiectivele turistice incluse în program.

Pentru a vă înscrie, trebuie să completaţi următorul formular (până vineri, 22 august) şi să achitaţi un avans de 100 lei. După completarea formularului, veţi primi pe email informaţiile necesare pentru plata avansului. 

Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Carmen Vasile, la adresa carmen.vasile@arche.ro sau ne puteţi da un mesaj privat pe pagina facebook Monumente Uitate.

***
Următoarele Castle Break-uri:

Castle Break Oltenia 20-21 septembrie: Reluăm Castel Break Oltenia, amânat din cauza efectelor inundaţiilor din zonă. Vizităm Conacul Brătienilor din Ştefăneşti, Vila Golescu din Câmpulung, Conacul Bălceştilor, Culele din Măldăreşti şi Curtişoara. - înscrieri: 1-12.09

Castle Break Moldova 4-5 octombrie: Castelul Sturdza din Miclăuşeni, Palatul Cuza din Ruginoasa - înscrieri: 15-27.09

Mai multe detalii, curând.

***
Castle Break este o iniţiativă de redescoperire a reşedinţelor nobiliare din România prin turism cultural, iniţiată de Asociaţia ARCHÉ alături de ViajoaHai la BordHoinari Români şi archiTravel.

0 Comentarii